Kā atvērt kokosriekstu

Šķiet, ka kokosriekstu ūdens šajās dienās joprojām ir grūti dabūjams, bet veikalā nopirkta, pasterizēta versija var kļūt diezgan dārga. Kāpēc nemēģināt izveidot savu? Tai būs bagātāka kokosriekstu garša, un kā bonusu jūs iegūsiet visu to garšīgo “gaļu”, kas ir lieliski piemērota ēdiena gatavošanai un cepšanai. Abi uzdevumi ir daudz vieglāki, nekā izskatās – vienkārši ievērojiet mūsu virtuves galvenos padomus un ieteikumus.

Ūdens iegūšanai:

  1. Atrodiet trīs “acis” kokosrieksta kāta galā. Izmantojiet skrūvgriezi, lai pārbaudītu, kurš no tiem ir mīkstākais, pēc tam caurduriet to.
    1. Apgrieziet kokosriekstu pār bļodu vai glāzi un, ja nepieciešams, kratiet. Kad viss ūdens ir iztecējis, pārejiet pie kokosrieksta mīkstuma!

Mīkstuma izskatīšana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 400 grādiem. Liek kokosriekstu uz cepešpannas un cep 20 minūtes vai līdz cietais ārējais apvalks sāk plaisāt. Noņemiet kokosriekstu un nolieciet malā līdz tas pietiekami atdzist, lai to apstrādātu.
    • Aptiniet kokosriekstu virtuves dvielī; turot kokosriekstu ar vienu roku, piesitiet tam ar naža aizmuguri vai trieciet ar āmuru tajā pašā vietā vairākas reizes, pēc tam atveriet.
    • Atdaliet kokosriekstu mīkstumu no čaumalas ar karoti. Pēc vēlēšanās noņemiet brūno ādu ar dārzeņu mizotāju, pēc tam sasmalciniet vai sarīvējiet to.
    • Un ko darīt ar gaļu? Iepazīstieties ar mūsu iecienītākajām svaigo kokosriekstu receptēm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *