Pieci dārzeņu glabāšanas pamatprincipi

Pieci dārzeņu glabāšanas pamatprincipi

Autors

14/10/2013Interesanti

Mūsdienās, mēs biežāk aizdomājamies par veselīgu pārtiku, tāpēc maksimāli cenšamies savā ēdienā ietvert pēc iespējas vairāk naturālu produktu. Bet kā pareizi glabāt tos pašus dārzeņus, lai tie
paliek svaigi ilgākā laika sprīdī?

1. Mēs esam pieraduši glabāt dārzeņus jau esošajos plauktiņos vai kastītēs. Tu vari arī izveidot atsevišķu vertikālu statni un aprīkot to tā, lai tajā var glabāt dažādus dārzeņus. Talkā ņemam jebkādus
tilpumus, kas ir ventilējami.
1
2
3

2. Vertikālās tilpnēs mēs varam glabāt tādus dārzeņus kā sīpolus, ķiplokus vai kāpostus. Sīpoli parasti ir sasieti savā starpā, bet kāpostgalva var būt pakārta. Tādējādi ir iespējams arī izrotāt telpu.
4

3. Uzglabāt tādus zaļumus kā dilles vai pētersīļus var ilgāk, ja tos ietin aukstā ūdenī samitrinātā pergamentā, tad ievietot ledusskapī. Zaļumus var uzglabāt arī plastmasas maisiņā vai labi aizvērtā ar vāciņu katlā. Ja izmanto pēdējos variantus, zaļumiem jābūt sausiem.
5

4. Daudzi no mums marinādes glabā burciņās vai pat pudelītēs. Lai trauki ir ar dekoratīvi interesantiem vāciņiem un uzlīmēm – pašas pudeles izvēlamies interesantās formās.
6

5. Kā atsevišķā punktā mēs vēlamies akcentēt ķirbju dekorus. Ievērojot “zelta” gada laiku, tie ļoti labi iederēsies kā virtuvē, tā arī dzīvojamās telpās.
7

Un vēl…
Kartupeļus pirms uzglabāšanas vajag kārtīgi izsusināt. Kastēs vai konteineros ir jābūt caurumiem, kur ieplūst gaiss.

Tomātus vispirms sortē, tad novieto vienā-divās rindās. Tāpat ka gurķi, istabas temperatūrā tie glabājas ilgāk.

Bietes var glabāt plastmasas maisiņos – ne tikai istabā, bet arī uz balkona.

Komentāri

komentāri

sitemap