Pamodini mani, kad būs beigušies āboli! - Lifehack Virtuve

Pamodini mani, kad būs beigušies āboli!

Autors

17/09/2014LH.Virtuve

DSC05827

Septembris. Laiks, kad ābeļu zari ir noliekušies līdz zemei. Un ābeļu īpašnieki (un viņu radi, draugi un kolēģi) nezin, ko ar šiem āboliem darīt.

 

Šeit pāris idejas:

Siltais ābolu dzēriens vēsiem vakariem

 

Vajadzīgs:

-Āboli
-Kanēļu standziņas
-Anīss
-Kardamons
-Krustnagliņas

Viss ir vienkārši- no āboliem jāizspiež sula, to lej katliņā, pievieno garšvielas un uzvāra. Jāatceras, ka visas šīs garšvielas ir ļoti spēcīgas, tāpēc nevajag pārspīlēt. Ja gatavo dzērienu divām glāzēm, pieliec 1 kurtsnagliņu, pusi anīsa (ja negaršo lakrica, tad šo neņem rokās), vienu kardamonu un pusi vai trešdaļu no kanēļa standziņas (atšķirībā cik tā liela).

Ābolu strūdele sliņķiem /2 porcijām/

Vajadzīgs:

-1 plāksne jau gatavas kārtainā mīkla (tāpēc, ka sliņķiem)
– 2-3 āboli
– 2-3 ēd.k. kļavu vai zeltaino sīrups (var aizvietot ar brūno cukuru)
– 30-50g rozīnes, dateles un jebkādi citi žāvēti augļi
– svaigi spiesta sula no ¼ citrona
-ola vai piens
-brūnais cukurs

Ābolus nomizo un sagriež. Man patīk diez gan smalki sagriezti, bet arī daiviņās izskatās smuki un garšīgi. Ābolus, sīrupu (vai cukuru), žāvētos augļus un citrona sulu sajauc bļodā.

Kārtainās mīklas plāksni izrullē plānu (~1mm) un pārgriež uz pusēm. Pilda ar ābolu masu, un uzmanīgi aizlipina pīrāgu ciet. Strūdeli pārziež ar olu vai pienu, apber ar cukuru un cep 10-15min 190°C.

Pasniedz ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci.

Āboli laimīgam Jaunajam gadam

Vajadzīgs:

-āboli
-medus

Ābolus nomazgā, sagriež un apziež ar medu. Šī ir vienkāršā recepte ir ebreju nacionālais Jaunā gada ēdiens, kuru starp citu, šogad sagaida 25.-26. septembrī.

Lai labi garšo! :)

IevaValeine

Ieva Valeine
ir jauna žurnāliste, kurai patīk meklēt interesanto un košo cilvēkos, lietās un ēdienos.

Komentāri

komentāri

sitemap