Kā pagatavot ledenes

Kā pagatavot ledenes

Autors

04/07/2013Interesanti

candies.pngSastāvdaļas:

– Cukurs (5 galda karotes);
– Ūdens (2 galda karotes);
– Etiķis (1 galda karote).

Vārīt uz neliela uguns līdz brīdim, kad masa sāk palikt tumšāka. Noņemt un izliet formiņās.
Ja ir noņemts laicīgi – masa momentāli sacietēs, ja nenotrēji līdz galam – masa būs kā bieza karamele (nesacietēs pat saldētavā), ja turēji par ilgu – garša būs stiprāka un smaržos pēc piedeguša cukura.

SVARĪGI! Pagatavošanas procesa laikā (no paša sākumā līdz brīdim, kad izņem gatavu konfekti no formas) karameli maisīt NEDRĪKST, savādāk tā sacukurosies. Kāpēc mums ir vajadzīgs etiķis? Tas ir vajadzīgs ne tikai, lai masa būtu caurspīdīga, bet arī lai karamele nepārklātos ar cukura slāni.

Labu apetīti!

G+ Juris Līcis

Komentāri

komentāri

sitemap