Augusts, kā zināms, nāk ne tikai ar kabačiem, bet arī āboliem. Nekādas biskvīta pamatnes cieņā nav, tad nu improvizēju ar rīsu miltiem, kviešu klijām un mannu. Skaties, kas man sanāca!
Ko vajag?
-6-8 ābolus
-50g manna
-50g rīsu milti
-20g kviešu klijas
-1 ola
-300ml piens, ja gribas treknāku – 200ml saldā krējuma vai krējuma
-kanēlis
-cukurs, stēvija, medus – pēc izvēles
Kā vajag?
-trauka pamatnē viegli uzber kviešu kliju slāni, mannas slāni, rīsu miltu slāni. Pa virsu kārto 4 sarīvētus ābolus.
-Apber ar kanēli un pārlej ar 100ml piena un cukura sajaukumu.
-Pa virsu ber kviešu klijas, atlikušo mannu, rīsu miltus. Atkal kārto ābolus pa virsu (kā nu gribas – rīvētus vai grieztus).
-Pa virsu atkal (ja vēlas) mannas/kviešu kliju slānis.
Pāri pārlej ar saputotu olas un piena/saldā krējuma + cukura maisījumu.
-Cepeškrāsnī 200 grādi un aptuveni 35 minūtes.
Visgaršīgākais nākamajā dienā. Sanāca diez gan pacietas tortes struktūra, man un manējiem garšoja. :)