Annijas Virtuvē: Buberts jeb kā vēl var sakult olas baltumu?

Annijas Virtuvē: Buberts jeb kā vēl var sakult olas baltumu?

Tad nu šodien sagribējās uzturvielu ziņā kaut ko ne pārāk vērtīgu, bet garšu kārpiņas prasīja savu un nācās vien to kliegšanu apklusināt. :) Buberts! Līdz šim mani buberta gatavošanā bija apturējis sakultais olas baltums, kas nekad negribēja putoties (vai arī man pacietība par mazu?). Šodien tika nonākts pie secinājuma, ka var likt lietā manu agregātu no cafe latte mājas receptes un tikt pie burvīgām putām! Aiz satraukuma un saviļņojuma, ka beidzot tās putas sanāk (:D), neuzņēmu jēdzīgas bildes, bet ideju saprast varēs.

Ko vajag?

-Manna ~6 ēdamkarotes

-0,6l piena

-vaniļas cukurs + cukurs = kā nu sirds vēlas. Manuprāt, vaniļa ir neatņemama.

-3 olas

Kā vajag?

-Liekam pienu vārīties. Pa to laiku atdalām olas baltumu no dzeltenuma. Olas paturēju istabas temperatūrā kādu laiku, tā runā, kad tad putojoties labāk. Traukam jābūt perfekti tīram UN sausam! Baltumā nedrīkst tikt ne kriksītis dzeltenuma. Runā, ka labāk putojoties ar šķipsniņu sāls. Tad nu tā aŗī daru. Olas baltumus ieleju kafijas gatavojamā “aparātā” , pievienoju šķipsnu sāls un aidā. Olas putas, protams, jākuļ ilgāk kā piena putas. Aptuveni minūti, pusotru. Nav vēlams izmantot mazāk par 3 olām, jo gluži vienkārši tas kloķis, kas puto, tad nespēj aizsniegties tik tālu līdz visiem labumiem. Kad kaut kas jau sāk sanākt, paceļam kloķi augšā un paskatāmies, vai viss olas baltums ir ticis iesaistīts šajā pasākumā, ja nē – apmaisām.

fotor0801141733

-Pa to laiku jau piens ir uzvārījies, pievienoju 6 ēdamkarotes mannas. Vāram līdz iegūst savu normālo konsistenci. Galvenais, berot mannu, skatīties, lai neveidojas kunkuļi, tātad – aktīvi jāmaisa! Kad putra ieguvusi + – savu konsistenci, nogriežam uz pašas mazākās uguntiņas un pievienojam olas dzeltenumus. Putra iekrāsojas smukā krāsā. :)

-Kad tas izdarīts, iecilājam (aktīvi nemaisām!!!) olas baltumus. Uz tās supermazās uguntiņas pakarsējam vēl minūti.

-Ēdam šoreiz ar svaigām ogām, ne ķīseli. Ķīselis lai paliek ziemai :)

Tad nu var teikt, ka galvenais receptes ieguvums ir tieši – kā beidzot normāli sakult tos olas baltumus? :DLīdz šim nekad tas nebija ne tuvu izdevies. Jūtos gandarīta un, ja mājās ir šis kafijas taisāmais agregāts – iesaku pamēģināt pašām/pašiem (ja nu kāds puisis arī lasa) :)

fotor080114200
Annijas Virtuvē Facebook lapa

 

Komentāri

komentāri

sitemap