Annijas Virtuvē: Auzu pārslu cepumu pagatavošana

Annijas Virtuvē: Auzu pārslu cepumu pagatavošana mājās

kviesi.pngFestivālu laikā,  lai iekļautos mazās izmaksās un vienlaikus paēstu garšīgi un veselīgi, ir mazliet jāpiedomā un jāparūpējas par sevi pirms vēl vēders ir sācis burkšķēt. SummerSound laikā staigāju pa Rimi un domāju, kas varētu nesabojāties ātri, būt veselīgs un kalpotu kā našķis? Nonācu pie atbildes – auzu pārslu cepumi. Lai arī no plašā klāsta tikai 1 cepumu sastāvs bija tāds, kas mani apmierināja, vislabākie tomēr ir pašas ceptie. :) Tad nu Positivus auzu cepumi ir tapuši!

Variācijas par tēmu nudien ir simtiem, te nu būs manējā. Piemetināšu, ka, domājot par sastāvdaļām, izvēlējos tādas, lai vienā cepumā būtu maksimāli daudz labumu un vienlaikus netiktu izmantoti kviešu milti.

Ko vajag?

-auzu pārslas (250g)

-kviešu klijas (30g)

-sviests (45g)

-2 olas

-rudzu milti (jā, joprojām iztiekam bez kviešu miltiem. rudzu milti piedod cepumiem tumsnējību :D ) 4 tējkarotes

-sezama sēklas (sauja), linsēklas (sauja), 50g žāvētas plūmes, sauja mandeļu, 2 saujas saulespuķu sēklu.

-2 ēdamkarotes medus

-tējkarote sodas

-1 tējkarote kanēļa

-iebiezinātais piens ~ 100-150g. (piemetināšu, ka neesmu superintensīva salduma fane, tāpēc tiem, kuriem parasti cukurs pietrūkst, varat likt 200g)

-300g vārīta ūdens






Kā vajag?

-Iepriekšējā pieredze rādīja, ka pilngraudu auzu pārslas cepot cepumos var padarīt tos par pārāk cietiem. Tā kā uzturvielas negribēju samazināt un ātri vārāmās auzu pārslas nebūs manā izvēles redzeslokā, izlēmu, ka applaucēšu tās ar ~ 300g vārīta ūdens, lai “atmaigst”. Vāks bļodai virsū un noturu kādas minūtes 5.

Fotor0717175456

-Pievienoju kviešu klijas, miltus, iebiezināto pienu. Kad masa vairs nav ļoti karsta, pievienoju 2 olas un tējkaroti sodas.

-Apgrauzdēju kanēlī sezama sēklas,linsēklas, saulespuķu sēklas un sasmalcinātas mandeles. Pievienoju masai visus labumus + sagrieztas žāvētās plūmes.

Fotor0717175616

-Nogaršojam masu un pārbaudām, vai ir gana salda un visādi citādi laba. :)

-Cepeškrāsnī iekšā! ~190 grādi ~14 min. Noteikti jāskatās, jāseko līdzi pašiem, cik ilgi tieši vajag.

-Kad cepumi no krāsns ārā un mazliet atdzisuši, ņemu medu ar mazu, mazu karotīti un uz katra cepumiņa pa lāsītei. Kāpēc uzreiz neliku klāt mīklai? Tāpēc, ka medus pēc karsēšanas vairs nav medus t.i. viņam pazūd viņa lieliskās īpašības. :)

Seko man Facebook! https://www.facebook.com/AnnijasVirtuve

Fotor0717175815

Komentāri

komentāri

sitemap